Norvegia devine prima țară care interzice defrișările

De-Clic :: Norvegia devine prima țară care interzice defrișările

Conform Institutului Mondial de Resurse, între 12% și 17% din emisiile anuale de gaze cu efect de seră la nivel mondial se datorează despăduririlor. În fiecare minut se pierde echivalentul a două terenuri de fotbal, iar dacă vom continua în acest ritm, în următorii 100 de ani toate pădurile tropicale de pe pământ vor fi distruse.

Norvegia a făcut un pas uriaș în această problemă, angajându-se la zero defrișări. Asta înseamnă că țara va interzice orice produs care a contribuit la defrișarea pădurilor tropicale.

Fundația norvegiană pentru protecția pădurilor tropicale Nils Hermann Ranum a declarat: 

"Aceasta este o victorie importantă în lupta pentru protejarea pădurilor tropicale. De-a lungul acestor ani o serie de companii s-au angajat să înceteze achiziționarea de bunuri care pot fi legale de distrugerea pădurilor tropicale. Până în prezent, acest lucru nu a fost compensat de angajamente similare din partea guvernelor. Astfel, este foarte pozitiv că guvernul norvegian urmează acest procedeu în ceea ce privește achizițiile publice."

De aemenea, guvernul norvegian spune că va găsi modalitați de a procura produsele, cum ar fi uleiul de palmier, soia, carnea de vită sau lemnul astfel încât să producă cât mai puține daune ecosistemului.

Aceste 4 produse enumerate mai sus au contribuit la 40% din despăduririle tropicale și 44% din emisiile de carbon între anii 2000 și 2014.

Ceea ce și-a propus Norvegia este de real impact și sperăm ca și alte țări să le calce pe urme. România este una dintre cele mai grav afectate țări europene de defrișări ilegale. Principalul factor determinator al defrișărilor este companie Holzindustrie Schweighofer care și-a creat, în cei peste 10 ani de când operează pe piața românească, o adevărată rețea prin care face trafic cu lemn tăiat ilegal.

Cere și tu magazinelor de bricolaj din România să nu mai comercializeze lemn care provine de la Holzindustrie Schweighofer:

https://campaniamea.de-clic.ro/p/renuntati-la-SH

_____________

Sursa articolului: AICI